Santavuoren tuulivoimapuiston ensimmäinen perustus on valettu

Ilmajoen Santavuoren tuulivoimapuiston ensimmäisen voimalan perustus on saatu valettua. Tavoitteena on suorittaa perustusten valu kerran viikossa sään salliessa. Yhden perustuksen valu kestää yhtäjaksoisesti yli 12 tuntia ja tuona aikana Varpahaiskyläntiellä tulee liikkumaan betoniautoja. Pahoittelemme tuulivoimahankkeen rakennusvaiheesta johtuvaa väliaikaista liikennemäärän kasvua sekä siitä asukkaille mahdollisesti aiheutuvaa hetkellistä häiriötä.

Santavuoren tuulivoimapuiston työmaalla on käynnissä perustusten valun ja anturoiden raudoittamisen lisäksi myös maanrakennus- ja tietyöt sekä maakaapelien asennus tierakenteeseen. Lähipäivinä tullaan myös aloittamaan sähköaseman ja voimajohdon rakentaminen. Tällä hetkellä edellä mainitut työt etenevät aikataulun mukaisesti ja ne valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Voimalakuljetukset ja -asennukset alkavat helmikuussa 2016.

Vaaratilanteiden välttämiseksi toivomme ihmisten pysyttelevän rakennusaikana varsinaisen työmaa-alueen ulkopuolella. Turvallisuussyistä työmaa-alueelle on pääsy kielletty arkisin klo 7.00–22.00 välisenä aikana. Muina aikoina kulkeminen työmaa-alueella tapahtuu omalla vastuulla.

 

Katso video tuulivoimalan perustuksen valamisesta: