Metsälän tuulivoimapuiston urakoitsijat on valittu

EPV Tuulivoima rakentaa Kristiinankaupungin Metsälään kolmekymmentäneljä
3,45 MW:n tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu kokonaisteho on 117,3 MW. Tuulivoimapuiston vuotuinen sähköntuotanto tulee olemaan yli 400 000 MWh, mikä vastaa lähes 20 000 sähkölämmitteisen omakotitalon kuluttamaa sähkön määrää. Turbiinitoimittajaksi on valittu Vestas.

EPV Tuulivoima on juuri saanut päätökseen Metsälän rakennusurakoiden kilpailuttamisen. Valituiksi tulivat seuraavat yhtiöt.

Maanrakennustyöt: Sundström Ab Oy (yhteyshenkilö: Tomas Cederberg)
Puiston kaapelointi: Ravera Oy (yhteyshenkilö: Stefan Holm)
Perustukset: Suomen Maastorakentajat Oy (yhteyshenkilö: Aarno Oinonen)
Päämuuntajatoimitukset: Multirel Oy (yhteyshenkilö: Anders Arte)
Voimajohdon rakentaminen: TM Voima Oy (yhteyshenkilö: Jani Rintala)
Sähköasema: VEO Oy (yhteyshenkilö: Pekka Pöyry)

EPV Tuulivoiman toimintatapaan kuuluu, että urakat hankitaan hajautetusti, jolloin myös muilla kuin suurilla yrityksillä on mahdollisuus menestyä kilpailutuksessa. Käytännössä tuulivoimapuiston urakat ovat niin suuria, että aivan pienimpien yritysten voi olla niitä hankala tarjota. EPV Tuulivoiman valitsemat urakoitsijat tulevat kuitenkin tarvitsemaan paljon alihankkijoita ja toivommekin, että myös pienemmät paikalliset yrittäjät tarjoavat heille palveluitaan aktiivisesti. Urakoitsijoiden yhteyshenkilöt löytyvät yllä olevasta listasta.

Metsälän tuulivoimapuiston työllistävä vaikutus tulee rakennusaikana olemaan noin 150 henkilötyövuotta. Varsinaisten suurten rakennusurakoiden lisäksi käytetään paljon myös paikallisten pienempien yritysten ja toimijoiden palveluita kuten mm. huoltoasemat, autokorjaamot, jätehuolto, siivous, päivittäistavarakaupat sekä majoitus- ja ravitsemispalvelut.

Lisätietoja hankkeesta antaa Metsälän tuulivoimapuiston työmaapäällikkö Harri Rantakivi (puh. 045 172 7442, harri.rantakivi(at)epv.fi).