Voimaloiden pystytykset etenevät Metsälän tuulivoimapuistossa

Metsälän tuulivoimapuistossa Kristiinankaupungissa on saatu valmiiksi seitsemän tuulivoimalaa, joista kaksi on ehditty myös kytkeä verkkoon. Lisäksi viiden voimalan tornit on pystytetty valmiiksi odottamaan siipien asennusta.

Kaiken kaikkiaan alueelle tulee 34 tuulivoimalaa. Hanke etenee tällä hetkellä aikataulun mukaisesti.

 

Tuuliolosuhteet määräävät komponenttien asennuksen

Tuulivoimala kootaan pala palalta erikoisnostureilla. Ennen kuin voimala voidaan ottaa koekäyttöön, on konehuoneeseen vedetty sähkökaapelit ja tarkistettu kytkennät. Kun voimala vapautetaan tuulen pyöritettäväksi, se alkaa välittömästi tuottaa sähköä verkkoon.

Komponenttien asennuksessa seurataan tarkasti tuuliennusteita ja nosturin puomin kärjessä olevaa tuulennopeusmittaria. Asennukseen valmistaudutaan, kun puuskatuuliennuste on alle 9 metriä sekunnissa. Koko voimalan asennukseen optimiolosuhteissa kuluu nosturin siirrot mukaan luettuna noin 4-5 vuorokautta.

 

TV-signaalin voimakkuutta selvitetään

EPV Tuulivoima on teettänyt Metsälän tuulivoimapuiston vaikutusalueella mittauksia tv-signaalin liittyen, sillä joissain tapauksissa tuulivoimaloiden liikkuvat lavat voivat vaikuttaa lähetysasemilta lähteviin signaaleihin.

Mahdolliset häiriöt tv-signaalissa pyydetään ilmoittamaan Digitalle joko verkkolomakkeella, sähköpostitse info@digita.fi tai puhelimitse 020 411 7676 (arkisin klo 8-20).

TV-signaalihäiriöiden ilmoitus Digitalle on tärkeää siksi, että Digita päättää mahdollisista TV-lähetystensä parannuksista saadun palautteen perusteella.