Norrskogenin tuulivoimapuiston maanrakennustyöt jatkuvat ja tuulivoimaloiden pystyttämisen valmistelutyöt alkavat

EPV Tuulivoima Oy teki kesäkuun alussa 2021 investointipäätöksen Närpiön Norrskogenille rakennettavasta tuulivoimapuistosta. Närpiön Norrskogeniin rakennetaan 17 uutta tuulivoimalaa. Puiston infratyöt ja tuuliturbiinien perustukset saatiin valmiiksi viime vuonna. Tällä hetkellä Norrskogenin työmaalla tehdään teiden ja voimala-alueiden maanrakennustöitä, jotka kestävät aina kesäkuun 2022 loppuun saakka. Kesäkuussa alkaa tuulivoimaloiden pystytys. Tuulivoimapuiston on määrä valmistua vuonna 2023.

Maanrakennustöiden aikana rakennuskoneliikenne on hankealueella runsasta, keskeneräisten, rakenteilla olevien teiden kunto hankealueella saattaa olla huono ja alueella tullaan suorittamaan louhintatöitä. Tämän johdosta suosittelemme välttämään kaikkea ylimääräistä liikennöintiä hankealueella, varsinkin arkisin 06.00–19.00. Liikennöintiä tulee välttää erityisesti Norrskog Skogsvägenillä, jota tullaan leventämään ja valmistelemaan tuulivoimakuljetuksia varten.

Voimala-asennusten ollessa käynnissä ei ulkopuolisilla ole turvallisuussyistä kulku- eikä käyttöoikeutta EPV Tuulivoiman rakentamille teille. Tuulivoimaloiden asentajat tulevat sulkemaan hankealueen teitä sekä rajaamaan asennus- ja valmistelualueet lippusiimoin ja/tai puomein silloin, kun asennustyöt ovat kyseisellä alueella käynnissä.

Ilmoitamme erikseen, kun tuulivoimaloiden asennukset on saatu päätökseen ja teiden käyttö on jälleen sallittua ja turvallista.

EPV Tuulivoima on EPV Energian konserniyhtiö. EPV Energia on yksi Suomen suurimmista tuulivoiman tuottajista. Tuulivoima on yhtiölle tärkeä energiantuotantomuoto. Vuonna 2021 jo noin 23 % EPV:n energiantuotannosta tuli tuulivoimasta. EPV Energia -konsernin muut tuulivoimapuistot sijaitsevat Vaasassa, Ilmajoella, Kristiinankaupungissa, Teuvalla ja Torniossa. EPV Energia on täysin kotimainen, pääosin suomalaisten energiayhtiöiden omistama yritys.

Lisätietoja rakennustyöstä ja sen etenemisestä antavat:

  • Työmaapäällikkö Ari-Johan Myllyniemi, 010 505 5080, ari-johan.myllyniemi(at)epv.fi
  • 6.2022 alkaen: Työmaapäällikkö Raimo Wegelius, 0401841120, raimo.wegelius(at)epv.fi
  • Maanhankintateknikko Sven Mattas 010 505 5031, sven.mattas(at)epv.fi

Katso video tuulivoimalan pystytyksestä. Video on kuvattu vuonna 2015 Torkkolassa:

 

Video: Mikko Havusela