Paskoonharjun tuulivoimapuiston laajennuksen rakentaminen on alkanut Teuvalla

Paskoonharjun tuulivoimapuiston työmaalla on aloitettu voimala-alueiden maanrakennustyöt ja voimaloiden perustusten valut suoritetaan toukokuu – syyskuu 2020 välisenä aikana.  Yhden perustuksen valu kestää yhtäjaksoisesti lähes 16 tuntia ja tuona aikana alueella tulee liikkumaan useampia betoniautoja. Turvallisuussyistä ja vaaratilanteiden välttämiseksi toivomme ihmisten pysyttelevän varsinaisen työmaa-alueen ulkopuolella.

Työmaalla aloitetaan tuulivoimaloiden nostot tämän hetkisen arvion mukaan keväällä 2021.

Teuvan tuulivoimapuiston toteutusvaihe alkoi jo vuonna 2017. Alueella on jo ennestään kaksi 3,2 MW:n tuulivoimalaa, jotka ovat olleet tuotannossa vuodesta 2018 lähtien. Nyt aloitetaan 21:n 5,6 MW:n voimalan rakentaminen. Valmistuessaan Teuvan Paskooharjun puistossa on kaikkiaan 23 tuulivoimalaa. Tuulipuiston vuotuinen tuotto on noin 400 000 megawattituntia sähköä. Paskoonharjun tuulivoimapuiston on arvioitu valmistuvan vuonna 2022.

Paskoonharjun tuulivoimapuiston urakoitsijat on valittu

EPV Tuulivoima on juuri saanut päätökseen Teuvan puiston rakennusurakoiden kilpailuttamisen. Valituiksi tulivat seuraavat yhtiöt.

  • Maanrakennustyöt: Oy Sundström Ab (yhteyshenkilö: Tomas Cederberg, 040-706 1803)
  • Maakaapelointi: Ravera Oy (yhteyshenkilö: Kenneth Högback, 050-582 7361)
  • Perustukset: Suvic Oy (yhteyshenkilö: Ville Vesanen, 044-3289 928)
  • Päämuuntajatoimitukset: ABB Oy (Yhteyshenkilö: Kari Teppo, 050-334 2200)
  • Voimajohdon rakentaminen: TLT Building Oy (yhteyshenkilö: Mikko Hakala, 040-713 1811)
  • Sähköasema: VEO Oy (yhteyshenkilö: Pekka Pöyry, 040-668 6038)

EPV Tuulivoiman toimintatapaan kuuluu, että urakat hankitaan hajautetusti, jolloin myös muilla kuin suurilla yrityksillä on mahdollisuus menestyä kilpailutuksessa. Käytännössä tuulivoimapuiston urakat ovat niin suuria, että aivan pienimpien yritysten on niitä hankala tarjota suoraan. EPV Tuulivoiman valitsemat urakoitsijat tulevat kuitenkin tarvitsemaan paljon alihankkijoita ja toivommekin, että myös pienemmät paikalliset yrittäjät tarjoavat heille palveluitaan aktiivisesti. Urakoitsijoiden yhteyshenkilöt löytyvät yllä olevasta listasta.

Paskoonharjun tuulivoimapuiston laajennuksen suora työllistävä vaikutus tulee rakennusaikana olemaan noin 150 henkilötyövuotta. Työmaalla työskentelevät urakoitsijat ja työntekijät tulevat sen lisäksi käyttämään paljon myös paikallisten pienempien yritysten ja toimijoiden palveluita kuten mm. huoltoasemat, autokorjaamot, jätehuolto, siivous, päivittäistavarakaupat sekä majoitus- ja ravitsemispalvelut.

Tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa EPV Energian tytäryhtiö EPV Tuulivoima Oy ja turbiinitoimittajaksi on valittu Vestas.

Lisätietoja rakennustyöstä ja sen etenemisestä antaa EPV Tuulivoiman tuulivoimapuistojen työmaapäällikkö Ari-Johan Myllyniemi, 010 505 5080, ari-johan.myllyniemi(at)epv.fi