Teuvan Paskoonharjun tuulivoimapuisto valmistuu hyvää vauhtia

Työt Teuvan Paskoonharjun tuulivoimapuistossa ovat edenneet aikataulussa ja puiston laajennuksen ensimmäiset tuuliturbiinit tuottavat jo puhdasta päästötöntä sähköä. Kaikki puiston rakenteilla olevat turbiinit ovat pystyssä jo tämän syksyn aikana.

– Jo 17 tuulivoimalaa on asennettuna kokonaan ja viimeistä neljää asennetaan. Tuulivoimaloiden pääkokoonpano on valmiina jo syksyn aikana. Sen jälkeen tuulivoimalat otetaan käyttöön ja niille tehdään koeajoja, kertoo EPV Energian tuulivoiman projektipäällikkö Marko Takala.

Puisto on valmis kokonaisuudessaan ensi vuonna 2022.

Teuvan tuulivoimapuiston toteutusvaihe alkoi jo vuonna 2017. Alueella on jo ennestään kaksi 3,2 MW:n tuulivoimalaa, jotka ovat olleet tuotannossa vuodesta 2018 lähtien. Nyt rakennettavat 21 voimalaa ovat 5,6 MW:n voimaloita. Valmistuessaan puistossa on kaikkiaan 23 tuulivoimalaa. Tuulipuiston vuotuinen tuotto on noin 400 000 megawattituntia sähköä.

Teuvan hanke on markkinaehtoinen tuulivoimainvestointi, joka tehdään ilman yhteiskunnan tukea. Tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa EPV Energian tytäryhtiö EPV Tuulivoima Oy.

EPV Energia on Suomessa teollisen mittakaavan tuulivoimatuotannon uranuurtaja. Tuulivoima on yhtiölle tärkeä energiantuotantomuoto. Vuonna 2020 jo noin 25,6 % EPV:n energiantuotannosta tuli tuulivoimasta. EPV Tuulivoima Oy:n muut tuulivoimapuistot sijaitsevat Vaasassa, Ilmajoella, Kristiinankaupungissa ja Teuvalla. EPV Energian tytäryhtiö Rajakiiri Oy:llä on lisäksi tuulipuisto Torniossa. EPV Energia on täysin kotimainen, pääosin suomalaisten energiayhtiöiden omistama yritys.

Lisätietoja: EPV Tuulivoima Oy, projektipäällikkö Marko Takala, p. 010 505 5081