Vakava työtapaturma EPV Tuulivoiman rakenteilla olevan Norrskogenin tuulivoimapuiston työmaalla

EPV Tuulivoiman Norrskogenin tuulivoimapuistossa Närpiössä on sattunut tänään perjantaina 4.11.2022 aamupäivällä vakava työtapaturma. Tapaturma on sattunut tuulivoimalan asennuksessa käytettävän päänosturin asennusvaiheessa ja aiheuttanut vakavan onnettomuuden tuulivoimapuiston rakennustyömaalla.

Turbiinitoimittajan alihankkijan palveluksessa ollut työntekijä oli tuulivoimaturbiinin nosturin asennustöissä, kun onnettomuus sattui. Tapahtuman kulku ja siihen johtaneet syyt ovat vielä epäselviä. Viranomaiset tutkivat asiaa.

Tapahtuman luonteen johdosta lisätietoja asiassa antavat ensisijaisesti viranomaistahot.

– Tämä on erittäin vakava ja valitettava tilanne. Tässä vaiheessa ajatuksemme ovat ennen kaikkea loukkaantuneessa henkilössä. Keskitymme myös tukemaan osaltamme viranomaisia ja muita sidosryhmiä selvittämään onnettomuuden syyn perinpohjaisesti. Kun tapahtuma on analysoitu, teemme voitavamme turvatoimien parantamiseksi entisestään, jotta vastaavilta tilanteilta vältytään tulevaisuudessa, kertoo EPV Tuulivoiman toimitusjohtaja Frans Liski.

EPV Tuulivoima Oy:n puolesta Frans Liski, toimitusjohtaja, p. 010 505 5029 tai Raimo Wegelius, työmaapäällikkö, p. 0401841120